Pelmeņu salāti ar sojas-laima mērci

Video recepte

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

400g pelmeņi (dumplings vai gyoza)
250g svaigs kāposts
1 burkāns
zaļie loki
pētersīļi

Mērcei:
50ml sojas mērce
50ml saldā čili mērce
10ml ābolu etiķis
1/2 laims
2 ēd.k. tomātu mērce
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. rīvēts ingvers

Pagatavošana (30 min.):


1. Pelmeņus pagatavo atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Es cepu Air fryer krāsnī 11 min.

2. Burkānu notīra un sagriež strēmelītēs. Kāpostu sagriež pēc iespējas plānāk. Visu pārliek bļodā un mazliet ar rokām paspaida. Pievieno smalki sagrieztus lokus, pētersīļus un pelmeņus. Pārlej ar mērci un apmaisa.